Az ITE Bus & Truck Kft. a Mercedes-Benz tehergépjárművek új generál importőre 2023. 03. 31.

Események

ITE Bus & Truck Kft. veszi át a generál importőri feladatokat

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az ITE Bus & Truck Kft. veszi át a generál importőri feladatokat a Mercedes-Benz Hungária Kft. tehergépjármű üzletágának vonatkozásában.

A Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel létrejött üzletág átruházási megállapodás és az ehhez kapcsolódóan a Daimler Truck AG-val megkötött disztribúciós szerződés alapján a Daimler új tehergépjárművek magyarországi generál importőri feladatait 2023. április 1-től új generál importőrként az ITK csoporthoz tartozó ITE Bus & Truck Kft. látja el. Ez közelebbről azt jelenti, hogy az ITE Bus & Truck Kft. fogja ezen időponttól kezdődően ellátni a Mercedes-Benz márkájú tehergépkocsikhoz kapcsolódó értékesítési, vevőszolgálati és alkatrészellátási importőri és nagykereskedelmi forgalmazási feladatokat.
Az új tevékenység szervesen illeszkedik abba a többéves folyamatba, melynek során az ITK csoport szoros stratégiai együttműködést épített ki a Daimler Truck AG-val jármű forgalmazás, gyártás és szervíztevékenység ellátás területén is.
A döntésnek köszönhetően az ITE Bus & Truck Kft.-nek lehetősége nyílik a cég üzletpolitikájához szorosan kapcsolódva még hatékonyabbá tenni a világ egyik legértékesebb márkáját választó vevők magas szintű kiszolgálását. A váltás óriási elismerés a Mercedes-Benz márka iránt elhivatott cégünknek: az akvizíció lehetőséget ad cégcsoportunknak a magyarországi mobilitás fejlesztésére a fenntarthatóság jegyében egy egészen új területen.

Budapest, 2023. 03. 31.
ITE Bus & Truck Kft. Management