Elektromos zárt áruszállítókat vásárolt a Magyar Posta Zrt. az ITE Bus&Truck Kft.-től 2022. 09. 08.

Események

Mercedes-Benz eSprinter átadása a Magyar Postának

40 darab elektromos, zárt áruszállítót adott át az ITK Holding Zrt. leányvállalata a Magyar Posta Zrt. részére.

Jelentős lépést tett előre az elektromobilitás terén a Magyar Posta Zrt., amely az ITK Holding Zrt. leányvállalatától, az ITE Bus&Truck Kft.-től vásárolt 40 elektromos meghajtású zárt áruszállító gépjárművet. A meghívásos pályázaton győztes ajánlatot tevő ITE Bus&Truck Kft. 20 darab Mercedes-Benz eVito és 20 darab Mercedes-Benz eSprinter leszállítására kapott felkérést, ami a lehívható mennyiség maximumaként lett meghatározva.

A járművek adásvétele kapcsán tartott bemutatón a Magyar Posta Zrt.-t annak vezérigazgatója, Schamschula György úr képviselte, aki úgy fogalmazott:

Fontosnak tartom, hogy olyan fejlesztéseket, beruházásokat valósítsunk meg, amelyek hatékonyabbá teszik a működésünket. Emellett – mivel a környezeti terhelésünk jelentős része a szállításból és a logisztikai feladatok ellátásából fakad – a járműbeszerzések terén kiemelt cél, hogy zöldítsük a flottánkat, és egyre több zéró kibocsátású eszközünk legyen. Ehhez a célhoz járul hozzá a mostani 40 elektromos Mercedes gépjármű megvásárlása.

Az ITE Bus&Truck Kft.-t dr. Gulya Géza ügyvezető igazgató képviselte, az anyavállalat, az ITK Holding Zrt nevében pedig dr. Tenk Gábor vezérigazgató-helyettes vett részt az eseményen. Kiemelték, mekkora elismerés az ITK Holding Zrt. leányvállalata számára, hogy aktívan hozzájárulhat a posta hatékony, környezetbarát működéséhez és fenntartható mobilitásához.

Az üzemeltető és a gépjárművezetők részére számos, a napi munkavégzést segítő funkció található a gépjárművekben. Ilyen többek között fűthető külső tükör és a fűthető vezető oldali ülés, valamint a 20 darab Mercedes-Benz eSprinterben található tolatókamera is. A szerződés értelmében az ITE Bus&Truck Kft. a járműveket 2022. augusztus 31-ig szállítja le a Magyar Posta részére.

A Magyar Posta Zrt. ezzel a járműbeszerzéssel fontos lépést tett a környezetvédelem terén, hiszen a mintegy 5 ezer darabból álló flottájában csaknem megduplázta a „zöld” járművek számát: az eddigi 44 darabból álló elektromos meghajtású gépkocsiállomány a mostani beszerzéssel 84-re bővül. Az elektromos zárt áruszállítók beszerzése mellett a Posta háromkerekű elektromos segédmotoros-kerékpárokat és elektromos meghajtású kerékpárokat is vásárol, ezzel is hitet téve a fenntartható közlekedés jövője mellett.

A most átadott 40 új gépjármű Miskolcon, Tatabányán, Szolnokon és Budapesten áll szolgálatba, és a Magyar Posta Zrt. 17 éves Volkswagen Transporter T5 típusú járműveinek egy részét váltja le.

2022. 09. 08.