Elektromos buszok érkeznek Pécs városába 2022. 07. 01.

Események

elektromos busz

Nyolc Mercedes-Benz eCitaro vásárlásáról kötött megállapodást a pécsi Tüke Busz az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. és az Inter Traction Electrics Kft. konzorciumával.

Győztes ajánlattevőként cégünk és az Omnibus Hungária Kft. írhatta alá 2022. április 20-án azt az adásvételi szerződést, aminek értelmében nyolc darab, 100%-ban elektromos meghajtással rendelkező autóbusz érkezik Pécs városába. A Zöld Busz Program keretében érkező autóbuszok várhatóan 2022. októberéig készülnek el a Daimler Truck AG mannheimi üzemében és már az év végén a pécsi utazóközönség szolgálatába állnak.

Az alacsonypadlós, 12 méter hosszú, szóló városi eCitaro buszok egyetlen feltöltéssel akár 315 kilométert is képesek megtenni és 74 utast tudnak szállítani fedélzetükön. Ezen felül az összes autóbusz aktív ütközés- és gyalogosvédelemi rendszerrel, vészfékasszisztensel és távmüködtetésű előkondicionálás funkcióval is felszerelt. Ez utóbbi segítségével a busz beltere még a töltési fázisban hűthető, illetve felfűthető, kilométereket spórolva ezáltal a hatótávon.

A megállapodás értelmében a nyertes ajánlattevő feladta lesz a töltési infrastruktúra kialakítása és telepítése is. Ezt a feladatot cégünk másik leányvállalata a Pandant Távfelügyeleti és Mérő-ellenőrző Szolgáltató Kft. látja el.

2022. 07. 01.