Fejér megyében megkezdték a munkát az Inter Traction Electrics Kft. Reform-flottájának autóbuszai! 2022. 01. 20.

Események

székesfehérvár REFORM 500 autóbusz

A Volánbusz Zrt. nagyszabású flottamegújításának keretében állt forgalomba 2022. január 20-án hat darab teljesen magyar tervezésű és gyártású Mercedes-Benz REFORM 501 LE autóbusz. Ez része annak a 88 darabos flottának, mellyel cégünk, az Inter Traction Electrics Kft. és a Volánbusz Zrt. Fejér, Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megye útjain még az idén kényelmesebbé, komfortosabbá teszi majd a közösségi közlekedést választók mindennapjait! A forgalomba állított autóbuszokkal többek között Székesfehérváron, Siófokon, Enyingen és ezek vonzáskörzetében találkozhatnak utasaink!

Az autóbuszok forgalomba állásának ünnepélyes sajtótájékoztatóján beszédet mondott Dr. Palkovics László, aki méltatta a kiemelkedő hazai járműgyártás hagyományait és cégünk erőfeszítéseit a közösségi közlekedés megújításáért és korszerűsítéséért.

Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a közösségi közlekedés fejlesztése túlmutat a nemzeti vagyon gyarapításán; a demográfiai hatások is hangsúlyosak, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően erősödik a vidék népességmegtartó képessége is.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, külügyi államtitkár az új buszok pozitív környezeti hatásait is kiemelte beszédében.

Cégünk elnök-vezérigazgatója, Kossa György pozitívan nyilatkozott az Inter Traction Electrics Kft. és a Volánbusz Zrt. eddigi közös eredményeiről, hiszen már korábban is dolgozott együtt a két cég a flottafiatalítás kapcsán: tavaly álltak forgalomba szintén saját gyártású Mercedes-Benz REFORM 500 LE autóbuszaink Székesfehérváron és Esztergom térségében.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a mostani esemény többek között azért is nagyon fontos, mert az átadott autóbuszok magyar munkaerővel és hozzáadott értékkel előállított, hazai gyártmányok.

2022. 01. 20.

Reform 500 autóbusz átadása Székesfehérváron