Új tulajdonosi háttérrel folytatja működését az Omnibus Hungária Kft. 2023. 12. 01.

Események

Az idén éppen megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Omnibus Hungária Kft. (korábbi nevén EvoBus Hungária Kft.) fennállásának legnagyobb változásán megy keresztül 2023 utolsó hónapjában.

Az eddigi tulajdonosok, a Pappas Holding AG és a Daimler Buses GmbH közös megegyezése alapján 2022. novemberében értékesítették a céget a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-hez tartozó ITK Holding cégcsoportnak. Így a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően 2023.12.01-től az Omnibus Hungária Kft. csapata immár az új tulajdonosi háttérrel folytatja eddigi működését, mint a Daimler Truck AG leányvállalatának, a Daimler Buses GmbH-nak a magyarországi importőre és vezérképviselete.

A cég továbbra is négy márkát képvisel Magyarországon. A Mercedes-Benz és a Setra autóbuszok értékesítése mellett, a saját szervizellátást biztosító OMNIplus szolgálatatásokkal és a használt autóbusz értékesítési üzletágazat, a BusStore kínálatával is ügyfelei rendelkezésére áll.

Az Omnibus Hungária Kft. megvásárlása szervesen illeszkedik abba a néhány éve elkezdett, több lépcsős folyamatba, melynek során a MOL-ITK csoport szoros stratégiai együttműködést épített ki a Daimler Truck AG-val járműforgalmazás, gyártás és szerviztevékenység ellátás területén is. A döntésnek köszönhetően az Omnibus Hungária Kft.-nek lehetősége lesz az új tulajdonos üzletpolitikájához szorosan kapcsolódva még hatékonyabbá tenni a világ egyik legértékesebb autóbuszmárkáit választó ügyfelek magas szintű kiszolgálását.

 

Budapest, 2023. 12. 01.

 

ITK Holding Zrt. Management