Fenntartható Debrecen 2021.02.09.

Elismerések

“Fenntartható Debrecen” címet kapott az ITK Holding Zrt. két leányvállalata, az INTER TAN-KER Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft. 2021. 02. 09-én.

 

A pályázat célja Debrecen város természetes környezetének megóvása, a környezettudatos szemlélet kialakítása. Természetesen a díjak is ezen szemléletben kerülnek kiosztásra.

A pályázók önkéntes vállalása az egyszer használatos műanyagok mellőzése valamint további minimum két intézkedés vállalása a környezet megóvása érdekében. Cégcsoportunk ennek jegyében elköteleződést tett a levegőminőség javítására és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére. Előbbi szemléletében az INTER TAN-KERT Zrt. megkezdi az alternatív üzemanyag meghajtású buszok beszerzésének előkészítését, hogy a legmagasabb környezetvédelmi normáknak megfelelő autóbuszokat üzemeltethessen, utóbbi jegyében pedig az Inter Traction Electrics Kft. vállalást tett a legmagasabb környezetvédelmi normáknak megfelelő autóbuszok gyártására.

Balázs Ákos környezetvédelmi feladatokért is felelős alpolgármester is beszélt az átadón Debrecen város zöldítésének céljáról; elmondta, ez nem lehetséges partnerek, olyan vállalkozások nélkül, akik a városban tevékenykednek. Az önkormányzat és Cégcsoportunk több, mint egy évtizedes együttműködése is ennek a szemléletnek a jegyében telt: csak olyan buszok állhattak üzembe Debrecenben, amelyek révén jelentősen csökkent a közlekedési károsanyag-kibocsátás.

Az ITK cégcsoport jövőbeli termékfejlesztései is a város fenntartható fejlődését és zöld jövőjét fogják segíteni.

2021. 02. 09.