Helló szakma! – Út a jövőbe 2021.10.11-12.

Események

Hello szakma! – Út a jövőbe pályaorientációs kiállítás

 2021.10.11-12.

 

Az ITK cégcsoport évek óta sikeres partnere a Debreceni Szakképzési Centrumnak a duális képzésben, nem volt hát kérdés, hogy képviseltetjük magunkat az első alkalommal megrendezett Hello Szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállításon és konferencián.

A 2021. október 11-én és 12-én megrendezett kiállítás elsődleges célja a végzős általános iskolás diákok pályaorientációja, a szakképző iskolák tanulóinak karriertámogatása volt interaktív keretek között, az impozáns debreceni Nagyerdei Stadion több helyszínén.

A két nap alatt mintegy 70 kiállító mutatta be a fiataloknak azt a számtalan lehetőséget az általános iskola elvégzése után, amit a szakképzési iskola vagy a technikum választása jelent számukra. Cégünk, az Inter Traction Electrics Kft. már évek óta folytat technikusi oktatást és vesz részt mérnökök gyakorlati képzésében, így örömmel vettünk részt a DSZC pályaorientációs rendezvényén, hogy bemutassuk a választás előtt álló fiataloknak a járműfejlesztésben és – gyártásban rejlő számos izgalmat.

Interaktív standunkon az érdeklődők egy szimulátoron kipróbálhatták az autóbuszvezetők nem mindennapi életét, a rendezvényhelyszín előtt pedig a látogatók megcsodálhatták az Inter Traction Electrics Kft. által fejlesztett és gyártott Mercedes-Benz REFORM-S School iskolabuszt, valamint a teljesen elektromos meghajtású Mercedes-Benz eVito zárt áruszállítónkat!

Papp László polgármester köszöntőjében külön kiemelte, hogy a Debrecenben szakmát tanulók végzésük után el is fognak tudni helyezkedni a városban.

„Debrecen a lehetőségek városa, számos tekintetben. De ha munkahelyekről beszélünk, a gazdaság fejlődéséről, új munkahelyek létrejöttéről, akkor mindenképpen” – hangsúlyozta.

Ebben a szellemben tartott előadást cégünk elnök-vezérigazgatója, Kossa György is, aki méltatta a közös munkát a várossal és a szakképzési centrummal, valamint ösztönözte a fiatalokat, hogy helyben válasszanak szakmát, ezzel is támogatva Debrecen Megyei Jogú Város gazdasági és társadalmi fejlődését.

Nem csak a fiatalokhoz szólt azonban a rendezvény, hangsúlyt kapott az intézményvezetők és oktatók tájékoztatása és továbbképzése is hét különböző konferencián.

„Kiemelt cél, hogy a nyolcadikosok osztályfőnökeit, az általános iskolák igazgatóit, pedagógusait is megszólítsuk, tájékoztassuk az új szakképzési rendszerről és Debrecen gazdasági környezetéről” – mondta el beszédében Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A két nap alatt összesen mintegy 2400 diák látogatott el a rendezvényre és standunkhoz. Őszintén reméljük, hogy sokakat tudtunk segíteni a szakmaválasztásban!