„Az év haszongépjárműve 2019”

Elismerések

„Az év haszongépjárműve 2019” díjat nyert a REFORM 501 LE”

 

A Camion Truck & Bus magazin 2019-ben 24. alkalommal hirdette meg „Az év haszongépjárműve” pályázatot, amelyben Magyarországon bemutatott és forgalmazott haszongépjárművek – összesen tizennégy kategóriában – méretnek meg. Az olvasók szavazataira épülő versenyen 2019-ben először indult és nyert az Inter Traction Electrics Kft. által gyártott autóbusz: a városi/elővárosi autóbuszkategóriában a Mercedes-Benz Reform 501 LE kapta a legtöbb szavazatot.

 

A hazai haszongépjármű piac egyik legjelentősebb elismerését nyerte el az Inter Traction Electrics Kft. a 2019-es év végén: a városi/elővárosi autóbusz kategóriában nevezett a Mercedes-Benz Reform 501 LE modellel, és az olvasói szavazatok alapján meg is nyerte azt.

  1. decemberében mutatta be a vállalat alacsonypadló-belépésű (low entry) elővárosi buszát, amely EURO 6-os dízelmotorral és 6+1 fokozatú automataváltóval felszerelt. Az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK cégcsoport által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontrolleszközöket, amelyek üzemelési és működési adatokat szolgáltatva teszik lehetővé a járművek távoli ellenőrzését. A városi és elővárosi igénybevétel miatt számos olyan kényelmi funkcióval látták el, amely az utasok legváltozatosabb igényeit is maximálisan kielégíti. Természetesen alapfelszereltsége a mozgásukban korlátozottak le- és felszállását megkönnyítő rámpa, valamint az utazásuk biztonságát támogató rendszerek is.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy rögtön az első indulás alkalmával elnyerhettük a Camion Truck & Bus „Az év haszongépjárműve” díját ebben a kategóriában. Munkatársaimmal gőzerővel dolgozunk azon, hogy Mercedes-Benz alapokon magas minőségű autóbuszokkal nyújthassunk alternatívát a piacon, amelynek fontos ékköve a szakmai közönség által is díjazott REFORM 501 LE. A REFORM autóbuszcsalád évről-évre bővül, a városi és az elővárosi modelljeink után idén már az általunk fejlesztett és gyártott iskolabuszt is bemutattuk. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre több Debrecenben gyártott autóbusz futhat a hazai és az európai utakon.” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadót követően.