Megállapodás a szakképzési centrumokkal 2019. 12. 15.

Képzés

A környék szakképzési centrumaival állapodott meg az ITK Holding Zrt.

Az ITK Holding Zrt. 2019. végén a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal együttműködési megállapodást írt alá a jövő műszaki szakembereinek valós körülmények közötti képzése érdekében. Ezzel tovább bővült a cégcsoport oktatáshoz köthető tevékenysége.

 

  1. végén az ITK Holding Zrt. – Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával – együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal a jövő műszaki szakembereinek valós körülmények közötti képzése érdekében. A Szakképzési Centrum az együttműködés keretében a Gépészeti, a Közlekedési és az Elektromechanikai-elektronikai Szakmacsoportok képzési palettáját szélesíti az ITK cégcsoport munkaerő piaci igényeit figyelembevéve, amelyhez a megállapodás értelmében a vállalat biztosít helyszínt, és annak keretében fogadja a diákokat.

Mint ismert, az Inter Traction Electrics Kft. korábban már több fontos lépést tett Debrecenben az oktatás terén: 2017 végén avatta fel az Oktatási, Fejlesztési Központját és Kísérleti Üzemét, majd 2018 év elején elindult a gyakorlati képzés a telephelyen. Első körben a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésében résztvevő diákjai foglalhatták el az új csarnokban kialakított tantermek székeit.

Ezt követően 2018 márciusában háromoldalú stratégiai megállapodás született az ITK Holding Zrt., Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem között, amelynek értelmében az ITE Kft. a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként képezhet jármű mérnököket, és a szakképzés mellett technikusi oktatást is folytathat, valamint részt vehet a mérnökhallgatók duális képzésében is. Az Inter Traction Electrics Kft. így kihelyezett tanszékként taníthatja az egyetem Műszaki Karára jelentkező járműipari mérnököket.

A Debreceni Szakképzési Centrummal való többéves, sikeres együttműködés folytatásában bízva, cégünk egy autóbuszt ajándékozott a DSZC-nek tavaly márciusban. A felajánlott busszal a tanulók nemcsak közlekedhetnek, hanem azt szétszedhetik, javíthatják, tanulmányozhatják és fejleszthetik is. Ezzel az ITK Holding Zrt. nagyban hozzájárult a tanulók elméleti oktatása mellett a gyakorlati ismeretek megszerzéséhez is.

2019. 12. 15.