OKTATÁS

Cégünk sikerének egyik pillére a folyamatosan fejlődő gyakorlati és elméleti szakértelem.

EMBERKÖZPONTÚ KÉPZÉS-FEJLESZTÉS

…több évtizedes tudással és tapasztalattal

A holnap szakembereinek gyakorlati és elméleti képzése cégünk megalakulása óta kiemelt feladat. Tantervfejlesztéssel, szakképzéssel és egyetemi duális képzéssel célunk a fiatal tehetségek magas színvonalú képzése. Ezen irányú tevékenységeink egyik fontos mérföldköve az Oktatási, Fejlesztési Központ és Kísérleti Üzem felavatása volt Debrecenben 2017-ben. Ezt követően rövid időn belül bekapcsolódtunk a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának felnőttképzésébe, és még 2018-ban háromoldalú stratégiai megállapodást kötöttünk a Debreceni Egyetemmel, illetve Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával. A megállapodás keretében az Inter Traction Electrics Kft. a Debreceni Egyetem külső tanszékeként képezhet járműmérnököket, valamint műszaki képzést is nyújthat és részt vehet a mérnökhallgatók duális képzésében. A Debreceni Egyetem mellett duális képzési szerződést kötöttünk a főváros egyik legrangosabb oktatási intézményével, a budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) is.

A Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal 2019-ben kibővített együttműködési megállapodás értelmében a Gépészet, Közlekedés és szállítmányozás, Elektronika és elektrotechnika, Specializált gép- és járműgyártás ágazatban fogadunk hallgatókat, duális képzés keretében is. A tanulószerződéses gyakorlati képzés célja, hogy a tanulók az elméleti és gyakorlati ismereteket a munkahelyen és a leendő szakképzettségnek megfelelő munkakörben szerezzék meg. A gyakorlati képzés során anyag- és szerszámtechnológiai ismereteket, gyakorlati ismereteket sajátítsanak el. Megtanítják őket mindezeken felül arra is, hogyan kommunikáljanak a kollégákkal, hogyan illeszkedjenek be a munkahelyre, hogyan dolgozzanak projekteken és hogyan gondolkodjanak együtt. Gondoskodunk arról is, hogy a leendő szakemberek tapasztalt munkatársaktól sajátíthassák el a szakma gyakorlati alapjait és ismerkedjenek meg cégkultúránkkal, hiszen debreceni telephelyünkön mind az elméleti, mind a gyakorlati képzés valós körülmények között zajlik. Ezzel a szükséges munkavállalói kompetenciáknak a munkafolyamatokban történő fejlesztését biztosítjuk.  Ezen együttműködés keretein belül 13 kollégánkat iskoláztuk be esti tagozatos képzésre hegesztő szakmában, 9 munkatársunkat pedig ipari gépész képzésre. Előbbiek 2021. júniusában tettek sikeres vizsgát és vehették kézbe bizonyítványukat.

2020-ban a Kecskeméti Szakképzési Centrummal és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal is létrejött az együttműködés, így ezekben a városokban is bekapcsolódtunk a tanulók szakképzésébe, Nem titkolt szándékunk az sem, hogy a szakember-utánpótlásunkat segítsük a gyakorlaton megismert tanulók köréből. Ennek érdekében vállalati ösztöndíjjal támogatjuk a kiválasztott tanulóinkat már a középiskolás évek alatt. Szakmai továbbfejlődésre, valamint a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására is megteremtjük a lehetőséget.

Az új szakképzési törvény, a Szakképzés 4.0 lehetőséget adott, hogy egy régi álmunkat válthassuk valóra: debreceni telephelyünkön megnyitottuk tanműhelyünket, ahol diákokat fogadunk, a velük kötött tanulószerződés keretén belül. 2021-re tanműhelyünkben az országban egyedülálló módon 98 diáknak volt lehetősége jövőbeli szakmájához kapcsolódó gyakorlatot végezni. A szakképzési törvény szigorúan szabályozza a tanműhelyekben elsajátítandó tananyag minőségét, a technológiát és a tanulási körményeket. Ennek az akkreditációnak cégünk számos képzés kapcsán megfelelt:

Gépészeti ágazat:

 • hegesztőképzés
 • ipari gépész képzés

Közlekedés és szállítmányozás:

 • logisztikai technikus képzés

Specializált gép- és járműgyártás ágazat:

 • autógyártó képzés
 • karosszérialakatos képzés
 • alternatív járműhajtási technikus képzés
 • gépjárműmechatronikai technikus képzés

Mérnök képzés:

 • mechatronikai mérnök (egyetemi képzés)
 • gépészmérnök (egyetemi képzés)
 • műszaki menedzser (egyetemi képzés)
 • járműmérnök (egyetemi képzés)
 • közgazdasági mérnök (egyetemi képzés)

Az új szakképzési törvény értelmében a nálunk tanuló diákok nem csak fizetésre jogosultak, de a munkavállalóinknak járó extra szolgáltatásokra is, mint például a cafetéria. A követelményeknek való megfelelés értelmében  telephelyünk igény szerint vizsgahelyszínt és vizsgák lebonyolításához szükséges feltételeket biztosít a szakképzési centrumoknak.

A duális képzés keretein belül foglalkozunk szakképesítéssel rendelkező, pályát váltó munkaerő átképzésével és szakmával nem rendelkező, de elhivatott felnőttek képzésével is. Többek közt ilyen volt a 2019-ben, a Berettyóújfali Szakképzési Centrummal közösen induló hegesztőképzésünk, melynek tanulói 2021 nyarán vehették át akkreditált bizonyítványaikat, mind a tizenkilencen. 2022-ben pedig kilencen ipari gépészként végeznek.