RÓLUNK MONDTÁK

Nagy büszkeséggel töltenek el bennünket azok a vélemények, amelyek elismerik cégünk és munkatársaink erőfeszítéseit, egyben jelentős erőt adnak jövőbeli terveink megvalósításához.

„Az Inter Traction Electrics Kft. az EvoBus GmbH által végzett valamennyi – szám szerint négy – audit vizsgálaton sikeresen megfelelt, amelyek végigkísérték a járműgyártás teljes folyamatát. Az EvoBus auditot végző munkatársai ellenőrző tevékenysége kiterjedt a járműtervezés, gyártás beindításához szükséges műszaki kompetencia, a vázállítás és a végszerelés fázisaira egyaránt. Mivel partnerünk mindenben megfelelt a Daimler standard előírásainak, a készre szerelt autóbusz jogosult lesz a Mercedes-Benz csillag és felirat használatára. Így szívből gratulálok az ITK cégcsoportnak ehhez a nagyszerű teljesítményhez.”

Jörg Schmidt

a Mercedes-Benz Hungária Kft. korábbi ügyvezető igazgatója

„Mindössze két hete indult el hazánkban pilot jelleggel az Úszó Nemzet Program, amelynek célja az óvodások, valamint az első és második osztályos gyerek úszásoktatása. Ebben fontos partnerünk az ITK Holding Zrt., amely a gyerekek eljutását segíti az oktatási intézményekből az uszodákba. A tesztidőszak során 16 autóbusz szállítja a résztvevő 83 tanintézmény 3200 gyermekét Debrecenben, Tokajban, Móron és Budafokon, de reményeink szerint hamarosan az egész országban beindulhat a program”

Dr. Wladár Sándor

olimpiai bajnok magyar úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

„Immár növekedésnek indult az autóbuszcsalád. A helyi gyártó által decemberben bemutatott helyközi/elővárosi autóbusz kínál ideális megoldást a regionális közlekedési feladatok ellátására. Meggyőződésünk, hogy partnerünkkel, az ITK Holding Zrt.-vel elkezdett együttműködésünk valóságos sikertörténet lesz Magyarországon, számunkra új üzleti modellel, az alvázszállításokkal. Feltételezzük, hogy ezek a nagyon magas magyar hozzáadott értékkel rendelkező járművek megtalálják helyüket a magyarországi autóbuszgyártó piaci szegmensben.”

Günther Kopács

az EvoBus GmbH közép-európai térség egykori értékesítési igazgatója

„Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentettük be, hogy az Inter Traction Electrics Kft. elnyerte a Mercedes-Benz ‘VanPartner’ státuszt kishaszongépjárművek (Mercedes-Benz Sprinter, V-osztály stb.) fejlesztésére, kialakítására, gyártására. Azóta szorgosan folyt a munka és termék vonalon is lezárult az auditálás: visszaigazolást nyert a tervezési professzionalizmus, a minőség és a megbízhatóság. Ennek köszönhetően szorosabbra alakítottuk ki a ‘VanPartner’ együttműködésünket és az Inter Traction Electrics Kft. immáron nem csak a belső égésű motorok, hanem az elektromos kishaszonjárművek kialakítására is felhatalmazást kapott.”

Szilveszter Tibor

a Mercedes-Benz haszonjárművek értékesítési és marketingigazgatója

„Az alapítványi egyetem egyik jelentős innovatív lépése az, hogy egy olyan egységes rendszert hoztunk létre oktatási és tudományos szempontból vállalatokkal, a kormányzattal és a helyi oktatási intézményekkel együttműködve, amelyben a vállalati közösség elfogadja a Debreceni Egyetemet központi szereplőnek. Kutatásaink pozitív visszaigazolást kapnak, amely alátámasztja azt is, hogy a tudományos munkát megfelelően ötvözzük az ipari munkakultúrával. Ennek az együttese befolyásolja az egyetem versenyképességét, amelyhez jelentősen hozzájárulnak az olyan partnereink, mint az ITK Holding Zrt.”

Prof. Dr. Szilvássy Zoltán

a Debreceni Egyetem rektora

„Két erőteljes szervezet talált egymásra a gyengék érdekében a Tiszántúli Református Egyházkerület és az ITK Holding Zrt. képében, mikor együttműködési megállapodást írt alá a megváltozott munkaképességűek érdemi foglalkoztatására. Úgy gondoljuk, a munka nem lehet átok az emberen, hiszen a teremtő Isten azzal ajándékozott meg bennünket, hogy egészen finom munkálatokat is el tudjunk végezni. A dolgok kigondolása, megtervezése és megvalósítása az istenképű ember sajátja. Ezt az emberi vonást szeretnénk olyanokon is látni, akiket mások leírnak, nem tartanak számon, nem foglalkoztatnak, és nem számítanak a munkájukra. Az ITK Holding Zrt.-vel karöltve valljuk, hogy számukra is meg kell találni azokat a tevékenységeket, amivel hasznossá tudják tenni magukat, ami a segély világából beemeli őket a munka világába, és a maguk képességei szerint el tudják végezni az adott feladatokat.”

Dr. Fekete Károly

a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

„A Debreceni Szakképzési Centrum és az ITK cégcsoport kapcsolata, együtt dolgozása rendkívül mély tapasztalatban és szoros együttműködésben gyökerezik. Az új szakképzési stratégiának és jogszabályi környezetnek az egyik legfontosabb pillére, hogy a szakképzés életpályát jelentsen a diákok számára. Mindannyian látjuk, hogy Debrecenben szakmát tanulni jövőt jelent. Az ITK Holding Zrt. nyitottan és segítőkészen támogatta az elmúlt időszakban is a szakképzésben lévő diákokat, akik rendkívül magas színvonalú képzést kaptak. A stratégia legfontosabb része, hogy a szakképzés gyakorlatorientált legyen, használható tudás legyen. Az ITK cégcsoporttól korábban a Debreceni Szakképzési Centrum oktatási céllal már kapott egy kisbuszt, illetve rengeteg eszközt és technológiai lehetőséget. A mostani adomány, ez a Mercedes-Benz önjáró alváz adomány újabb lendületet ad az együttműködésünknek és hitelesíti a diákok, a szakképzést választók számára is, hogy a Debreceni Szakképzési Centrumnál és az ITK Holding Zrt.-nél rendkívül modern, friss és innovatív tudás birtokába kerülhetnek.”.

Tirpák Zsolt

a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja

„Egy újabb duális partnerre tettünk szert. Helyi, illetve térségi szinten is meghatározó az INTER TAN-KER Zrt., és valószínűleg az is marad. Ez egy hosszú távú együttműködést és egy gyümölcsöző kapcsolatot eredményezhet számunkra.”

Ignácz Bence

a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója

„Örömmel tölt el, hogy van egy olyan cég Debrecenben, amely felvállalja református kötődését. Ez a közös alap és közös hit az, ami elindított bennünket ezen az úton, ez az, amire építkezhetünk. Közösen felvállalt feladatunk, hogy minőségi változások útján mások életét jobbá tegyük. Az ITK Holding Zrt. jelmondata – a fenntartható mobilitás – illik a keresztény közösséghez is. A vertikális mobilitás számunkra is fontos, hisz sok olyan emberrel találkozunk, akik különböző dolgokban a segítségünket, támogatásunkat kérik. Mi pedig próbálunk a magunk módján segíteni, és ha valaki ebbe be tud kapcsolódni, abból áldott gyümölcsök születhetnek. Erre kiváló példa a mai alkalom is.”

Oláh István

a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora

„Ennek a cégnek nem csak elismerésre méltó múltja és jelene, hanem pontosan kidolgozott jövőképe is van. Ez számomra azt jelenti, hogy a menedzsment tudatosan, egymásra épülő lépcsőfokokon keresztül és hosszútávú stratégiai gondolkodás mentén képzeli el a társaság működtetését, vagyonának gyarapítását. A beszélgetések során számomra egyértelművé vált az is, hogy az Inter Tan-Ker Zrt.-nek egészen más a hozzáállása az ügyfeleihez és a munkatársaihoz, valamint egészen más innovatív gondolkodásmód is jellemzi a közösségi közlekedéssel kapcsolatban, mint amit eddig a mindennapjaink során Kecskeméten tapasztaltunk. „

Hári Ernő

a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője

„A gazdaság megvédésére, a krízishelyzettel megnyíló lehetőségek kiaknázására a következő három évben a GDP mintegy 18-20 százalékával egyenértékű tételt, 9200 milliárd forintot fordítunk. E történelmi gazdaságvédelmi akcióterv arra a reményre jogosít fel, hogy ahogy az elmúlt évtized krízishelyzeteiből, a vírusválságból is megerősödve kerülhet ki Magyarország. Az elmúlt évek teljesítménye alapján az olyan hi-tech vállalatok, mint az ITK Holding Zrt. lehetnek a motorjai a gazdaság újraindításának.”

Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

„Az ITK Holding Zrt. és leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. helytállásának köszönhető, hogy a Volánbusz a rájuk eső, 90 darabos rendeléséből most újabb buszokat adhat át. A koronavírus-járvány miatt tavasszal leálló cégek közül elsőként a magyar járműgyártó és  -fejlesztő ITK Holding Zrt. debreceni üzemében indult újra a munka április közepén.”

Mosóczi László

az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára

“A nemzeti buszstratégia általános célja, hogy a hazai járműállomány a lehető legkorszerűbb buszokból álljon. Hosszabb távon, fokozatosan és költséghatékonyan teljes átállást tervezünk a tiszta, döntően elektromos meghajtású járművekre a közösségi közlekedésben. Kiemelt cél, hogy a Magyarországra tervezett buszbeszerzéseket elsősorban hazai gyártásból tudjuk megvalósítani. Az ITK cégcsoport is jó példát mutat ebben, hiszen a bemutatott iskolabusz-prototípus is egy magas hazai hozzáadott értékkel bíró termék. A nemzetközileg elismert, külföldi cég által megalkotott alap magyar ötletek segítségével, magyar tervezők gondolatait összefogva, hazai szakemberek által kidolgozva, megmunkálva vált egy biztonságos és megbízható járművé. Ezek a közlekedésbiztonsági és utasbiztonsági eszközök már a gyermekszállítás jövőjét jelentik. Az iskolabusz felszereltsége már felsőkategóriás személyautókéhoz mérhető.”

Schanda Tamás

Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára

“Örülök neki, hogy évek múltán innovatív és nemzetközi sikereket ért el az ITK Holding Zrt., s Budapesten és Debrecenen kívül már egy harmadik városban is el tudják kezdeni a tömegközlekedés szolgáltatásában való részvételüket a buszgyártás mellett. A cég profilja elsősorban a buszgyártásra koncentrálódik, ami a humánerőforrás mellett maga az autóbusz és az autóbusznak a szolgáltatásai, hiszen az autóbuszvezető után ez a következő eszköz, amivel a lakók találkoznak, s igénybe veszik annak az eszköznek a szolgáltatásait. Örülök annak, hogy magyarok tervezik, magyarok fejlesztik, s az adott technológiát fejlesztők együttműködő partnerek. Egy új terméke lesz Magyarországnak, aminek részesei lehetünk.”

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

„Debrecen fejlődésének alapja az erős gazdaság, amely megteremti a lehetőséget arra, hogy közlekedési, oktatási, turisztikai és kulturális központja legyen a régiónak. Ennek a gazdaságnak erős bástyája lehet az ITK Holding Zrt. és a buszgyártás. A cég nemcsak munkahelyeket teremt, hanem – együttműködve a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Szakképzési Centrummal – a város oktatási rendszerének is támogatója, fejlődésének elősegítője.”

Dr. Papp László

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármestere

„Ugyan ma még nem tart ott a technológia sem, hogy a napi több száz kilométert futó járatokat elektromos járművekkel oldjuk meg, de magam is annak örülnék, ha néhány év múlva Budapesten csak elektromos buszok járnának. Az ide vezető úton mégis fontos lépés a mai, hiszen a megkezdett fejlesztések és az új zöld irányok megjelenése ígéretes jövőt mutat. Szándékunk egyértelmű. Közösségi közlekedést akarunk fejleszteni, levegőminőséget javítani, zöldebb várost teremteni.

Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere

„A Mercedes-Benz REFORM 600 IC bemutatása ipartörténeti pillanat a város és az ország szempontjából is. Külön öröm számunkra, hogy az újra fellendülő hazai buszgyártásnak Debrecen is otthont adhat. Városunk az európai járműgyártás egyik meghatározó központjává válhat rövidesen, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások, mint az ITK Holding Zrt. sikeresek legyenek, ezzel pedig hozzájáruljanak az ország teljesítményéhez is”

Dr. Papp László

Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere