Segítség a társadalmi felzárkózáshoz 2021.07.12

Társadalmi szerepvállalás

Megváltozott munkaképességű személyek társadalmi integrációját segíti elő az Inter Traction Electrics Kft.

2021.07.12.

 

Magyarországon jelentős azoknak az embereknek a száma, akik egészségügyi állapotuk miatt a társadalomban napi szinten jelentős hátrányt szenvednek. A megváltozott munkaképességű személyek társadalmi felzárkóztatását szeretné elősegíteni Magyarországon, különösen Debrecen Megyei Jogú Városban és annak térségében az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. Ennek érdekében a cégcsoport részéről Kossa György, elnök-vezérigazgató és Dr. Fekete Károly, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség püspök-lelkipásztora szándéknyilatkozatot írtak alá ünnepélyes keretek között 2021. július 12-én, Debrecenben.

Az együttműködés keretében a megváltozott munkaképességű személyek érdemi munkát végezhetnek a debreceni autóbuszgyártónál, és ezért tisztességes javadalmazásban részesülnek. A sajtóesemény során bemutatták, hogy a jövőbeni „kollégák” miként tudnak bekapcsolódni az autóbuszgyártás folyamatába: a rendezvény alatt a korábban már betanított, megváltozott munkaképességű személyek szigetelőanyagot vágtak méretre az új autóbuszokhoz, amelyek hamarosan Debrecenben állnak forgalomba. Az elképzelések szerint további munkafolyamatokba is becsatlakozhatnak a foglalkoztatottak, így például kábelkorbács gyártása is a feladatuk lehet majd.

A megváltozott munkaképességű személyek a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központ közreműködésével kezdik meg a szerződésben foglalt feladatokat ellátni 2021. szeptembertől.  A munkát a Nagytemplom közelében egy, a szociális központ használatában lévő épületben fogják végezni, ahol jelentős átalakítások történnek annak érdekében, hogy olyan munkaállomásokat alakítsanak ki, amelyek kényelmesen és egyszerűen megközelíthetőek, és megteremtik a biztonságos munkavégzés feltételeit.